Στα ύψη η ανεργία των νέων στη χώρα μας

Στα ύψη η ανεργία των νέων στη χώρα μας

Αρ. Πρωτ 22997/20.09.2011   

Προς Υπουργό:

- Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης

Στα ύψη βρίσκεται η ανεργία των νέων στη χώρα μας, με αποτέλεσμα το κύμα φυγής προς το εξωτερικό να αυξάνεται ολοένα και περισσότερο. Το 20,7% των νέων στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι άνεργοι. Οι αριθμοί είναι ιδιαίτερα απογοητευτικοί σε χώρες, όπως η Ισπανία και η Ελλάδα. Είναι χαρακτηριστικό, ότι στη χώρα μας το ποσοστό φτάνει στο 38,5%. Το ανησυχητικό, όμως, είναι ότι δεν βελτιώνεται η κατάσταση, δεν προωθούνται σχέδια απασχόλησης και δεν ενισχύονται πολιτικές απασχόλησης. Οι νέοι της χώρας μας απογοητεύονται όλο και πιο πολύ.

Σε αυτή την κατεύθυνση η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ παρακολουθεί αμέτοχη την πορεία των εξελίξεων, βυθίζοντας σε περισσότερη απογοήτευση το νεανικό δυναμικό της χώρας μας, νέους με οράματα, με εξειδίκευση, με κατάρτιση. Καμία συντονισμένη πρωτοβουλία δεν έχει ληφθεί. Η πολιτική που ακολουθείται είναι μια καταστροφική πολιτική, που βαραίνει τη νέα γενιά, με αποτέλεσμα να την στρέφει στο εξωτερικό. Η ανεργία, στην οποία βρίσκονται οι μικρές ηλικιακές ομάδες, είναι στα ύψη και για αυτό απαιτούνται ενέργειες και δράσεις προς την κατεύθυνση μείωσής της, έτσι ώστε οι νέοι μας να βρουν διέξοδο.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

- Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί η ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου, έτσι ώστε να ενθαρρυνθεί η νέα γενιά της χώρας μας και να μειωθούν τα υψηλά ποσοστά ανεργίας που παρουσιάζονται στις μικρές ηλικιακές ομάδες;

Απάντηση Υπουργείου